

A Mini-Fellowship in Saskatchewan: October 2-4, 2025 The Patient-Centered Mental Health in Paediatric Primary Care (PPP) Program

Thursday, October 2, 2025:

11:30 – 12:00 pm	Registration & Lunch
12:00 – 12:10 pm	Welcome and Overview
12:10 – 12:40 pm	Opening Remarks: This is not your Grandma's CME!
12:40 – 1:15 pm	Unit A: Introduction to Course: Common Grounds and Gaps
1:15 – 2:00 pm	Unit B: Paediatric Psychopharmacology Overview: Categories and Agents
2:00-2:15 pm	Break – 15 min./ Snack Provided
2:15 – 3:05 pm	Unit C: Assessment of Mental Health in Primary Care
3:05 – 3:10 pm	Break – 5 min
3:10 – 4:20 pm	Unit D: Assessment of Anxiety Disorders
4:20 – 4:30 pm	Break – 10 min
4:30 – 5:00 pm	Unit E: Treatment of Anxiety Disorders
5:00 – 5:25 pm	Faculty Panel: Anxiety = primary topic
5:25 – 5:30 pm	Complete 1 st Day Evaluations
5:30 pm	Summary and Wrap-Up of Day One



A Mini-Fellowship in Saskatchewan: October 2-4, 2025 The Patient-Centered Mental Health in Paediatric Primary Care (PPP) Program

Friday, October 3, 2025

8:00 – 8:30 am	Registration & Breakfast
8:30 – 8:35 am	Overview and Welcome to Day 2
8:35 – 9:25 am	Unit F: Depression: A Short Course
9:25 – 10:20 am	Unit G: Assessing and Managing Suicidality
10:20 – 10:35 am	Break – 15 minutes / Snack Provided
10:35 – 11:20 am	Unit H: Managing Depression in Primary Care
11:20 am – 12:00 pm	Unit I: Paediatric Bipolar Disorder
12:00 – 12:20 pm	Faculty Panel: Bipolar and Depression = primary topic
12:20 – 1:00 pm	Lunch
1:00 – 2:20 pm	Unit J: The Finer Points of ADHD Assessment: Boot Camp
2:20 – 2:30 pm	Break - 10 minutes / Snack Provided
2:30 – 3:05 pm	Unit K: Treating ADHD: Getting the Most Out of Medication Part I
3:05 – 3:10 pm	Stretch Break – 5 min
3:10 – 4:20 am	Unit K Continued: Treating ADHD: Getting the Most Out of Medication Part II
4:20 – 4:30 pm	Faculty Panel: ADHD = primary topic
4:30 – 4:35 pm	Complete 2 nd Day Evaluations
4:35 pm	Summary and Wrap-Up of Day Two Homework Assignment



A Mini-Fellowship in Saskatchewan: October 2-4, 2025 The Patient-Centered Mental Health in Paediatric Primary Care (PPP) Program

Saturday, October 4, 2025

8:00 – 8:30 am	Registration & Breakfast
8:30 – 8:35 am	Overview and Welcome to Day 3
8:35 – 9:25 am	Unit L: Assessment and Treatment of Aggression in Youth
9:25 – 9:45 am	Unit M: Psychosis
9:45 – 10:10 am	Unit N: Adverse Effects and Monitoring of Atypicals
10:10 – 10:25 am	FACULTY PANEL: Aggression and psychosis = primary topics
10:25 – 10:35 am	Break – 10 min / Snack Provided
10:35 – 11:10 am	Unit O: Your Training is Just Beginning
11:10 – 11:40 am	Unit P: Tips for Coding
11:40 – 11:55 am	FACULTY PANEL: Billing = primary topic
11:55 am – 12:00 pm	Stretch Break
12:00 – 1:00 pm	Unit Q: Next Steps for Your Practice
1:00 – 1:10 pm	Completion of REACH Exit Paperwork
1:10 – 1:15pm	Closing Comments
1:15 pm	Adjourn!